TipOfBorder

Automatische condensatorbatterijen

Een condensatorenbatterij is een toestel dat zorgt voor cos phi-verbetering (= arbeidsfactorverbetering), ook wel het compenseren van de reactieve energie genoemd.
De  technologie van het compenseren van de reactieve energie in elektriciteitsnetten resulteert in een vermindering van de netwerkverliezen en verbruikskosten voor elektriciteit en draagt bij tot financiële besparingen, efficiëntere energiehuishouding  en behoud van een groener milieu.

Werking

Een condensatorbatterij bestaat doorgaans uit een aantal condensatoren, die worden geschakeld door middel van contactoren. De stuurspanning van deze contactoren wordt geregeld door de regelaar, die de cos phi in een elektrisch net berekent.
Voor de berekening van de cos phi doet de regelaar beroep op een stroommeetspoel (TI) die de stroom meet op één fase (driefasennet). De regelaar meet de spanning steeds op de twee fasen waarop geen stroom wordt gemeten.
Naargelang verbruik en cos phi in het betreffende elektrisch net zal de regelaar contactoren aansturen en op die manier het vermogen aan condensatoren gaan bepalen.

Anti-harmonische smoorspoel

In combinatie met seriespoelen voor harmonischen verhogen de condensatorenbatterijen de Power Quality en betrouwbaarheid van het elektriciteitsnet. Tevens bieden zij een bescherming voor uw productie en installaties.
Wat maakt de condensatorbatterij van KBR zo uniek? Waar zit hem het verschil met onze concurrenten?
Lees meer…